Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Α1 ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τα ΑμεΑ

Η Α1 Οργάνωση Μελών (ΟΜ) ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αγίας Παρασκευής τίμησε την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, οργανώνοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα ΑμεΑ καθώς και τις θέσεις του κόμματος.

 Σκοπός της μέρας αυτής είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προώθηση της κατανόησης στα σχετικά θέματα και η κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

«Πιστεύουμε ότι οι διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των ΑμεΑ πρέπει να αποτελούν διεκδικήσεις όλης της κοινωνίας, οι πολιτισμένες κοινωνίες οφείλουν να ενσωματώνουν απολύτως τα ανάπηρα άτομα και να τους προσφέρουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και ποιότητα ζωής», ανέφερε η οργάνωση, προσθέτοντας:

«Πρόκειται για ζητήματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιβίωσης, δικαίωμα στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία και φυσικά στην προσβάσιμοτητα».

«Η ελληνική πολιτεία διαχρονικά δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί επαρκώς στα αυτονόητα αιτήματα των ανάπηρων ατόμων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Συνεχίζουμε όλοι και όλες να διεκδικούμε τα αυτονόητα, πάντα αλληλέγγυοι στο πλευρό των συνανθρώπων μας», σημείωσε η τοπική ΟΜ.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους ανάπηρους:

  1. Αύξηση 20% του αναπηρικού επιδόματος για 172.000 ανάπηρους.
  2. Εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή ή βοηθού για 70.000 άτομα.
  3. Εξασφάλιση εργαλείων αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ) για όλους τους δικαιούχους χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  4. Πρόγραμμα για προσβάσιμες γειτονιές για 20 πόλεις με στόχο επέκτασης.
  5. Απλοποίηση της επικοινωνίας των ανάπηρων με το δημόσιο με χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων. 

amarysia.gr

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση Νέας Αριστεράς στην Αγία Παρασκευή

Η Νέα Αριστερά Αγ. Παρασκευής διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση  την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί   με θέμα: Ακρίβεια,οι ...