Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής: «Ανάλγητη η κυβέρνηση απέναντι στα ΑμεΑ»

Την αντίδραση από πλευράς ομάδας υγείας της Α1 Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αγίας Παρασκευής προκάλεσαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ωφελούμενους των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης & διημέρευσης αναπήρων καθώς και στο προσωπικό των δομών. Στη σχετική ανακοίνωση προτείνεται «να παρέχεται η εναλλακτική επιλογή της διενέργειας διαγνωστικών τεστ, σε εβδομαδιαία βάση, με κόστος που θα αναλάβει αποκλειστικά το κράτος».

Αναλυτικά:

«Η φετινή έναρξη της σχολικής χρονιάς όχι μόνο κατέδειξε για ακόμα μία φορά τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος παιδείας που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αντιμετωπίσει ώστε να εξασφαλίσει ένα «υγειονομικά ασφαλές» πλαίσιο για όλες και όλους τους μαθητές/τριες αλλά σημαδεύεται και από μία αδιανόητη πράξη αρνητικής διάκρισης εις βάρος των πλέον ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ο νόμος 4820/21 του υπουργείου υγείας και η σχετική τροπολογία του υπουργείου εργασίας επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ωφελούμενους των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης ανήλικων και ενήλικων αναπήρων (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) καθώς και στα κέντρα διημέρευσης ΑμεΑ (ΚΔΗΦ), αλλά και στους εργαζόμενους, ενώ δεν παρέχεται εναλλακτική επιλογή, όπως υπάρχει στα σχολεία και πανεπιστήμια όλης της χώρας, με τη δυνατότητα εβδομαδιαίου ελέγχου (2 ράπιντ τεστ), για μαθητές/φοιτητές και εργαζόμενους/ες.

Καταδικάζουμε τις εκβιαστικές και εκδικητικές πρακτικές που εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στις δομές και ευνοούν μεγαλύτερες διακρίσεις και περεταίρω αποκλεισμό τους. Η έλλειψη σοβαρού και ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τα άτομα με αυτισμό, με νοητική καθυστέρηση, σύνδρομο Down ή άλλες βλάβες, ακυρώνουν την ρουτίνα απασχόλησης τους με σοβαρές κοινωνικές και γνωσιακές επιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, που επέβαλε η κυβέρνηση, οι ανάπηροι συμπολίτες μας βρέθηκαν στο περιθώριο εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ δεν υπήρξε
ούτε στήριξη, ούτε ειδική μέριμνα από το κράτος. Καταγγέλλουμε την αδιαφορία και αναλγησία της κυβέρνησης και απαιτούμε να μην επαναληφθεί το ίδιο έγκλημα με την τυραννική επιβολή μιας αρνητικής διάκρισης προς τους αναπήρους τη στιγμή που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό σχεδιασμό και να τους παρέχονται εναλλακτικές επιλογές σε όλους τους τομείς.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τη δυνατότητα απρόσκοπτης συμμετοχής, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΗΦ, χιλιάδων ατόμων που βρίσκονται σήμερα εκτός απασχόλησης και να τους παρέχει την εναλλακτική επιλογή της διενέργειας διαγνωστικών τεστ, σε εβδομαδιαία βάση, με κόστος που θα αναλάβει αποκλειστικά το κράτος. Η πολυπληθής κοινωνική ομάδα των αναπήρων ζητά ορατότητα και ισότιμη κοινωνική προστασία».

amarysia.gr

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση Νέας Αριστεράς στην Αγία Παρασκευή

Η Νέα Αριστερά Αγ. Παρασκευής διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση  την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί   με θέμα: Ακρίβεια,οι ...