Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για τη ΣΤΗΡΙΞΗ της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στην πόλη μας

H πατρίδα μας βιώνει, για πάνω από ένα χρόνο, μια πολύ σκληρή πραγματικότητα.

Η πανδημία έχει ήδη ανοίξει βαθιές πληγές τόσο στο κομμάτι της υγείας όσο και στο κομμάτι της οικονομίας. Η αγωνία, όχι μόνο για τη ζωή αλλά και για το αύριο, για την επόμενη μέρα, έχει φωλιάσει στον καθένα και την καθεμιά μας. Αγωνία για τη δουλειά μας, το μαγαζί μας, την επιχείρηση.

Ζούμε σε μία χώρα που τον τελευταίο χρόνο κατέγραψε την 3η μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη με 7στα 10 νοικοκυριά να έχουν χάσει πάνω από το ¼ του εισοδήματός τους και με 1 στις 3 επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με λουκέτο. Κι όλα αυτά μια «ανάσα» μόλις από την έξοδο μας από το μακρύ Γολγοθά των μνημονίων, της ύφεσης και της υψηλής ανεργίας.

Οι νεοφιλελεύθεροι χειρισμοί και οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, οδηγούν τη χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, σε νέα μνημόνια και ακόμα μεγαλύτερη κρίση.

Είναι άλλωστε ξεκάθαρο πλέον ότι οι επιλογές της δεν έχουν καμία έγνοια για τον κόσμο που  καθημερινά αγωνίζεται για να επιβιώσει, για τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ που έχουν χτυπηθεί όσο ποτέ άλλοτε από την κρίση, αλλά και για τα εκατομμύρια των εργαζομένων που αγωνιούν αν αύριο θα έχουν μια θέση εργασίας και ένα μισθό με τον οποίο θα μπορούν να βιοπορισθούν.

Σ’ αυτές τις συνθήκες εμείς πρέπει  να σταθούμε αλληλέγγυοι στον καθένα και την κάθε μία που έχει ανάγκη, πρέπει  να στηρίξουμε το διπλανό και τη διπλανή μας, πρέπει να πιαστούμε χέρι-χέρι και να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα αντιδημοκρατικών μέτρων και αποφάσεων ώστε να μην αφήσουμε τους «άριστους» να ισοπεδώσουν κάθε έννοια δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων «χρεώνοντας» μάλιστα τα λάθη και τις δικές τους ευθύνες στην ατομική ευθύνη του απλού πολίτη προστατεύοντας τους «φίλους» τους, τους ισχυρούς, στους οποίους «ξεπληρώνουν» ένα- ένα τα γραμμάτια που οφείλουν για τη στήριξη στην εκλογή τους.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη

  • να ενώσει τη φωνή του μαζί μας
  • να συστρατευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για να μπορέσουμε όλοι και όλες, με τις όποιες δυνάμεις έχουμε, να στηρίξουμε την οικονομία ,
  • να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα
  • να παλέψουμε με σχέδιο και όραμα για μια βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας για όλους και για όλες.

Καλούμε όλους και όλες, σ’ αυτές  τις δύσκολες πραγματικά συνθήκες να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, να στηρίξουμε τα μαγαζιά  της γειτονιάς μας και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται δίπλα μας. Γιατί οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας   έμπρακτα, ψωνίζοντας στην τοπική αγορά, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και βάζοντας το δικό μας λιθαράκι ώστε να έχουμε λιγότερα λουκέτα στα μαγαζί α της πόλης μας  άρα και λιγότερους συνανθρώπους μας σε απόγνωση. Το οφείλουμε απέναντι στον καθένα και την καθεμιά που είτε αγωνιούν για το αν αύριο το πρωί θα μπορέσουν να ανοίξουν την επιχείρησή τους, είτε για το αν την επόμενη μέρα θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για να μπορέσει να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Αγία Παρασκευή 26/4/2021

Α1 ΟΜ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση Νέας Αριστεράς στην Αγία Παρασκευή

Η Νέα Αριστερά Αγ. Παρασκευής διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση  την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί   με θέμα: Ακρίβεια,οι ...